• Tel: +36 70 593 9167
  • Pécs, Kertváros u. 2.
  • info@dronbirodalom.hu

Drónkezelői Alapképzés

A drónképzés alapvetően olyan személyeknek szól akik még nem repültek drónnal, nincs gyakorlati tapasztalatuk. Esetleg vásárlás előtt állnak, nem tudják milyen eszközt vásároljanak a céljaikhoz. Nincsenek tisztában olyan hasznos gyakorlati  tudással amivel biztonságosan használhatják a drónjukat.

A tanfolyam kezdő pilótáknak az elmélet és gyakorlat megszerzésére koncentrál. Az elméleti részben a magyarországi szabályok, drón törvények, különböző drónok típusának ismertetése történik, a gyakorlati alkalmak során pedig többféle drónnal, többféle repülési feladat segítségével sajátítható el a biztonságos drón kezelés.

A képzés időtartama 10 óra, ami 4 alkalmat jelent.

A képzés ára: 40.000 Ft

Az ár tartalmazza az A1/A3 drónpilóta jogosítvány megszerzését is.

A képzés menete:

Az első alkalommal a rövid bemutatkozást követően átbeszéljük az elméleti tananyagot. Megtanuljuk, hogy milyen jogszabályok és törvények érvényesek Magyarországon a drónokat illetően, milyen típusú drónok léteznek és melyikről mit érdemes tudni. Az oktatás teljes időtartama alatt bármikor lehetőség lesz kérdezni, ha valami nem volt érthető vagy bárkiben bármilyen kérdés felmerült. Az elmélet után bemutatjuk a képzés során használatos drónokat, részletesen kitérve a típusokra és specifikációikra, illetve azt is elmondjuk melyik drónt milyen felhasználásra ajánlanánk szívesen. 

Ez az alkalom irodai környezetben zajlik, az időtartama kb. 2.5-3 óra.

Ezen az alkalmon már kinti terepen leszünk. Itt a résztvevők már kezükbe vehetik a távirányítót és a feladatok rövid szemléltetése után minenkinek lehetősége lesz azokat egyénileg végrehajtani. Gyakoroljuk a le és felszállást, az emberi figyelem megosztását, valamint az alapvető manővereket. Célunk a 2. alkalomra, hogy mindenki magabiztosan begyakorolhassa az alapokat, hiszen a későbbiekben erre fogunk építeni. Időtartam: Kb. 2.5-3 óra 

A harmadik alkalommal az ismétlést követően már konkrét feladatokat oldunk meg (Fa körberepülés, járművek körbe videózása).  Időtartam: Kb. 2.5-3 óra

Az utolsó alkalom során gyakorlunk tovább és még bonyolultabb feladatokat oldunk meg. Időtartam: Kb. 2.5-3 óra

Amennyiben szükséges, biztosítunk lehetőséget visszatérni egy-egy alkalomra és becsatlakozni a későbbi képzések gyakorlati feladataiba.

A képzésen használt drónjaink: